.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην κορυφή της απήχησης των επιστημονικών δημοσιεύσεων στα πεδία των Φυσικών Επιστημών και της Μηχανικής-Τεχνολογίας σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ)

    ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ   

Καλημέρα,
Σας διαβιβάζουμε δελτίο Τύπου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Γραφείο Πρύτανη


logo-panep.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ   
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
Ερ. Σταυρού 28, Τ.Κ. 22-100, ΤΡΙΠΟΛΗ
Τηλ. 2710-230000, email: secr-rector@uop.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για την επιστημονική συγγραφική δραστηριότητα των ελληνικών φορέων σε διεθνή περιοδικά κατά την πενταετία 2008-2012- μέρος των οποίων αναδημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «ΈΘΝΟΣ» (21/3/2015)- το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατέχει την πρώτη θέση πανελλαδικά στην απήχηση των δημοσιεύσεων στα πεδία των Φυσικών Επιστημών με συντελεστή 2,36 και της Μηχανικής-Τεχνολογίας με συντελεστή 1,98, οι οποίοι είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από τον παγκόσμιο μέσο όρο (1). Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ακολουθούν άλλα επτά Ελληνικά Πανεπιστήμια με συντελεστή απήχησης δημοσιεύσεων στο πεδίο των Φυσικών Επιστημών μεγαλύτερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, και εννέα στο πεδίο της Μηχανικής – Τεχνολογίας.
Σύμφωνα με τη μελέτη του ΕΚΤ, η ερευνητική δραστηριότητα έχει εκτοξευτεί στην Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, φέρνοντάς την στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στην παραγωγή επιστημονικού έργου. Η χώρα μας βρέθηκε το 2012 στην τρίτη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στην «παραγωγικότητα» των επιστημονικών δημοσιεύσεων, ακολουθώντας την Κροατία και τη Ρουμανία. Επιπλέον, αναφορικά με τον αριθμό των δημοσιεύσεων ανά ερευνητή για κάθε χώρα,  η Ελλάδα κατέκτησε την πέμπτη θέση  ακολουθώντας την Ολλανδία, την Κροατία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και τη Σουηδία. Τα Πανεπιστήμια είναι οι φορείς που παράγουν τις περισσότερες δημοσιεύσεις στην Ελλάδα ενώ ακολουθούν τα ερευνητικά κέντρα και τα δημόσια νοσοκομεία.
Το έργο των Ελλήνων ερευνητών πέρα από τον μεγάλο όγκο του, έχει και σημαντική απήχηση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα: 642 ελληνικές δημοσιεύσεις κατατάχθηκαν παγκοσμίως στο υψηλότερο 1% των δημοσιεύσεων με την υψηλότερη απήχηση. Και εδώ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατέχει την 1η θέση πανελλαδικά, ποσοστιαία.
Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό (32,6%) των δημοσιεύσεων σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς διαφορετικών χωρών, όπου ο πρώτος συγγραφέας είναι Έλληνας. Οι συνεργασίες των Ελλήνων ερευνητών με τη διεθνή ερευνητική κοινότητα αυξάνονται και εκτιμάται ότι ήδη υπάρχουν συνεργασίες Ελλήνων ερευνητών με επιστήμονες από 154 χώρες σε όλο τον κόσμο.

_____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις