.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή κ. Γεώργιου Λεοντσίνη με θέμα: «Πολιτική και κοινωνική δράση του Ιωάννη Καποδίστρια την περίοδο της διαμονής του στα Επτάνησα (1776-1808)»

ΣΩΜΑ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 Ιπποκρά τους 15, 10 6 72 Αθήνα.
Τηλ. & Fax 21 0 - 3 6 8 8 2 6 0
 e-mail:somotimon@uoa.gr
 http://www.somaomotimon.uoa.gr






Πρόσκληση 

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ: «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» 
(Κεντρικό Κτήριο, Πανεπιστημίου 30) 
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00 
Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή κ. Γεώργιου Λεοντσίνη 
με θέμα: «Πολιτική και κοινωνική δράση του Ιωάννη Καποδίστρια 
την περίοδο της διαμονής του στα Επτάνησα (1776-1808)» 
που διοργανώνει το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών τού Πανεπιστημίου Αθηνών

         Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας
Διονύσιος Κόκκινος            Παναγιώτης Σίσκος




Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α  Ε Π Ο Μ Ε Ν Ω Ν Δ Ι Α Λ Ε Ξ Ε Ω Ν 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ή ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ - ΩΡΑ 19.00΄ 

1. Δευτέρα 20 Απριλίου 2015. Η Καθηγήτρια κα. Ευτέρπη Μπαζοπούλου-Κυρκανίδου: «Πυγμαίοι, Σκιάποδες, Μακροκέφαλοι, Αργιππαίοι. Μυθικοί ή υπαρκτοί πολιτισμοί;».
(αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος») 

2.Δευτέρα 27 Απριλίου 2015. Ο Καθηγητής κ. Γεράσιμος Μ. Μεταξάς: «Το τίμημα της υψηλής τεχνολογίας αλλοιώνει το ιατρικό λειτούργημα;». (αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος») 

3.Δευτέρα 11 Μαΐου 2015. Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Χριστοδούλου: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία. Διαπιστώσεις και προτάσεις». (αμφιθέατρο «Α. Αργυριάδης») 
4.Δευτέρα 25 Μαΐου 2015. Η Καθηγήτρια κα. Στέλλα Πριόβολου: «Η σημασία της λογοτεχνίας και της πόλυπολιτισμικότητας του λατινικού μεσαίωνα για την νεότερη Ευρώπη». (αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος») 

5.Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015. Ο καθηγητής κ. Σάββας Σπέντζας: «Φιλική Εταιρεία και η οικονομική συμβολή της στην επανάσταση του 1821». (αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος») 

6.Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015. Ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Κατσιλάμπρος: «Παχυσαρκία, παλαιότερες και νέες αντιλήψεις». (αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος») 

7.Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015. Γενική Συνέλευση. (αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος») 

~~~~~~~~~~~~~~~
Σημ.: 1. Οι διαλέξεις -όπως και το πρόγραμμα των διαλέξεων- αναρτώνται στην ιστοσελίδα τού Σώματος. Βλ.: www.somaomotimon.uoa.gr ή www.uoa.gr => Το Πανεπιστήμιο => Ανθρώπινο Δυναμικό => Ομότιμοι Καθηγητές 
2. Για την άμεση ενημέρωση και μείωση των ταχυδρομικών εξόδων παρακαλείσθε να μας γνωστοποιήσετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: somotimon@uoa.gr ή με φαξ στο τηλ: 210-3688260 τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο και τρόπο επικοινωνίας μας (e-mail ή μέσω ΕΛΤΑ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις