.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ανοιχτή πρόσκληση των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αιγαίου για προγράμματα ψυχολογίας

Νέα προγράμματα ψυχολογίας μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το αντικείμενο ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα με θέμα την εκπαίδευση στα ψυχομετρικά εργαλεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς. 
Η αναλυτική προκήρυξη βρίσκεται αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.elearn.econ.uoi.gr/elearn/gr/memonomena/m144.html. Η έναρξη των μαθημάτων είναι στις 4 Μαΐου 2015, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής τους μέσω της ιστοσελίδας http://www.elearn.econ.uoi.gr/elearn/gr/application.html. Να σημειωθεί ότι η διάρκεια φοίτησης είναι 8 εβδομάδες και το κόστος ανέρχεται στα 240 ευρώ.  
Επίσης, στις 4 Μαΐου 2015 θα αρχίσει στο ίδιο πανεπιστήμιο το πρόγραμμα  εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων. Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο πρόγραμμα για όσους ενδιαφέρονται για τη διά βίου μάθηση. Την προκήρυξη θα την βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.elearn.econ.uoi.gr/elearn/gr/memonomena/m145.html, ενώ αίτηση συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε μέσω της ιστοσελίδας  http://www.elearn.econ.uoi.gr/elearn/gr/application.html. Η διάρκεια φοίτησης είναι  16 εβδομάδες και το κόστος 380 ευρώ.
Τέλος, ένα τρίτο πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι αυτό της Πιστοποιημένης Κατάρτισης στη Συμβουλευτική. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο http://www.elearn.econ.uoi.gr/elearn/gr/kikloi/k1500.html. Τα μαθήματα αρχίζουν στις  4 Μαίου 2015, ενώ  αίτηση συμμετοχής θα βρείτε στην διεύθυνση http://www.elearn.econ.uoi.gr/elearn/gr/application.html. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 48 εβδομάδες και το κόστος φοίτησης 680 ευρώ. Επίσης, πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε και από την υπεύθυνη της γραμματείας κ. Ελένη Πρασά στο τηλέφωνο 6940-911.716 ή στο e-mail socm14013@soc.aegean.gr.
Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα πραγματοποιεί το θερινό σχολείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Νάξο από τις 15 έως τις 27 Ιουλίου 2015 με δωρεάν συμμετοχή. Το θέμα του είναι «Τοπική Ανάπτυξη: Θεωρία, Πρακτικές και Πολιτικές Συνεργατικού Σχεδιασμού». Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα  https://innovis2015.pns.aegean.gr/el/innovis2015-home. Εισηγητές θα είναι ο  Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ευστράτιος Παπάνης και ο  Msc Ψυχολόγος κ. Γιώργος Παραδείσης. Σκοπός του προγράμματος, το οποίο θα στηριχθεί στη βιωματική εκπαίδευση, είναι η παρουσίαση της έννοιας του εαυτού υπό την προοπτική της θεωρίας των συστημάτων και των κοινωνικών δικτύων. Θα εξετασθεί ο τρόπος με τον οποίο τα πρόσωπα αντανακλούν την παθογένεια της κοινωνίας μέσα από τις σχέσεις τους και θα προταθούν στρατηγικές αντιμετώπισης ειδικά σε περιόδους οικονομικής και αξιακής κρίσεως. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν 6 τρίωρες συναντήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Έλενα Πρασσά στο τηλέφωνο 6940911716 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://docs.google.com/…/18c50ww3v3OaDILFZaRE9APS…/viewform.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις