.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Ένα κόλπο για τις Πανελλήνιες: πείτε στα παιδιά να μην κάθονται όλη την ώρα στην ίδια θέση όταν διαβάζουν

Aimilia Ioannidis
ΠΑΡΙΣΙ - ΓΑΛΛΙΑ


Ένα κόλπο για τις Πανελλήνιες: πείτε στα παιδιά να μην κάθονται όλη την ώρα στην ίδια θέση όταν διαβάζουν. Όσο μπορούν να περπατούν, να κάνουν κάτι άλλο που δεν απαιτεί σκέψη, και παράλληλα να σκέφτονται ελεύθερα. Πιάνει πάντα, από το δημοτικό μέχρι το διδακτορικό! (Την προπαίδεια την έμαθα δίπλα στη θάλασσα, σ'ένα βραχάκι, και στο ίδιο βραχάκι διάβασα συναρτήσεις, αρχαία ελληνικά και στοιχεία πυρηνικής φυσικής για τις πανελλήνιες. 
Σε ένα παγκάκι μιας γέφυρας στο ποτάμι σκέφτηκα το πλάνο για κεφάλαια του διδακτορικού. Πάντα καλύτερα μακριά από ψυχρούς χώρους εργασίας. Και ει δυνατόν, πάντα κοντά στη φύση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις