.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Ναι, το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι εξουθενωτικό...


Παλλήνη Αττικής.


Η ζωή αρχίζει μετά τις πανελλήνιες!

Πριν από 14 χρονιά ξεκίνησε η οδύσσεια των πανελλαδικών για τις κόρες μου. Τότε η πρώτη φορά, ακολούθησε η δεύτερη κόρη και αύριο η τρίτη και μικρότερη.
Η διαδικασία εξοντωτική, πρωτίστως για τους μαθητές, για τα παιδιά. Το αποτέλεσμαπλέονάνευ αντικρίσματος. Ισως, το μόνο αντίκρισμα η ηθική επιβράβευση της επιτυχίας των παιδιών. Η ψυχολογία,των παιδιών με μεταπτώσεις.Η προσπάθεια αδιαμφισβήτητη.
Ναι, το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι εξουθενωτικό. Ναι, είναι καιρός να δούμε την δημόσια εκπαίδευση διαφορετικά.

Σε όλα τα παιδιά που μπαίνουν στην διαδικασία των πανελλαδικών, εύχομαι δικαίωση των προσπαθειών.
Με την χαρά της νιότης, χωρίς άγχος να τις αντιμετωπίσετε!
Η ζωή αρχίζει μετά τις πανελλήνιες!
Κι αυτή η ζωή σας ανήκει, κλείστε της το μάτι και θα την κερδίσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις