.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καλησπέρα σας,
σας αποστέλλουμε πρόσκληση και δελτίο τύπου για την εκδήλωση που διοργανώνει το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά»  το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:00, στον πολυχώρο «The Cube Athens» (Κλεισόβης 8, Πλατεία Κάνιγγος). Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ARNOS Online Education θα παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες προσεγγίσεις στην online εκπαίδευση, ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή της πίτας. Παρακαλούμε θερμά για την κάλυψη. Ευχαριστώ πολύ.
Με εκτίμηση,
Κώστας Λαβίδας
Γραφείο Τύπου Οικουμενικού Σχολείου
Τηλ. 6944 903849
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ


Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες προσεγγίσεις στην online εκπαίδευση διοργανώνει το πρώτο δωρεάν Online Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στις 12:00, στον πολυχώρο «The Cube Athens» (Κλεισόβης 8, Πλατεία Κάνιγγος). Στόχος της εκδήλωσης, η οποία διαρθρώνεται σε τρία θεματικά πεδία, είναι να μας εισάγει στον πολυσύνθετο κόσμο της σύγχρονης εκπαιδευτικής τεχνολογίας και να διευρύνει τους ορίζοντες της εκπαιδευτικής e-κοινότητας με προτάσεις που συνιστούν πρόκληση τόσο για τον διδάσκοντα όσο και για τον διδασκόμενο. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών και εκπαιδευτικών φορέων.

Το πάζλ της εξελιγμένης εικόνας της σύγχρονης εκπαιδευτικής τεχνολογίας συνθέτουν σύγχρονες προσεγγίσεις στη δημιουργία υλικού και τη διεξαγωγή μαθημάτων, πρωτοπόρες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, όπως επίσης και της ρωσικής γλώσσας, καθώς και δράσεις και καινοτομίες ως προς την εξέλιξη και την αναδόμηση της παιδείας στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο.

Αναλυτικότερα, στη θεματική ενότητα «Best Practices» οι εξειδικευμένοι καθηγητές του Online Οικουμενικού Σχολείου θα μας μυήσουν στο μαγικό κόσμο της online εκπαίδευσης, όπου με τη δυναμική που παρέχουν σύγχρονα διαδικτυακά και εκπαιδευτικά εργαλεία, όπως η e- τάξη και ο διαδραστικός πίνακας, διαμορφώνονται σύγχρονες μορφές εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής παρέμβασης που αποσκοπούν στην γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και στην καλλιέργεια μιας πληθώρας δεξιοτήτων, όπως ομαδικότητα, επικοινωνία, δημιουργική σκέψη, φαντασία κλπ. Χαρακτηριστικά δείγματα αποτελούν οι πρωτοπόρες προσεγγίσεις στα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας και της Γεωγραφίας, όπου με την αξιοποίηση της τεχνολογίας αιχμής και της διαδραστικότητας η επιστήμη ενσωματώνεται στο δυικό περιβάλλον.

Μια εξίσου σημαντική διάσταση της επιμόρφωσης, η γλωσσική εκπαίδευση, φωτίζεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Teaching Languages», όπου με σημείο αναφοράς τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και της ρωσικής γλώσσας, οι καθηγητές του Οικουμενικού Σχολείου παρουσιάζουν τις σύγχρονες τάσεις και τις νέες δυνατότητες που ξεδιπλώνονται μέσα από τη σύζευξη τεχνολογίας και εκπαίδευσης. Εναρμονισμένη με το μοντέλο της επικοινωνιακής προσέγγισης, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της διδασκαλίας ξένων γλωσσών, η νέα μέθοδος στηρίζεται πρωτίστως στη συγκρότηση ενός διαδραστικού μαθησιακού περιβάλλοντος.

Τέλος, στόχος της θεματικής ενότητας «Innovation in Education» είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες δράσεις που δύνανται να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό για μια ολοκληρωμένη ανασύνθεση του εκπαιδευτικού τοπίου σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Με πνεύμα ανοιχτό, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» έχει συμβάλλει ήδη καθοριστικά σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας κερδίσει διεθνή αναγνώριση, με χαρακτηριστική αναφορά στην τιμητική διάκριση που κατέκτησε με την επίσημη παρουσίασή του στην On Line Educa 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την τεχνολογία στην εκπαίδευση (e-learning), που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στο Βερολίνο.

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 και αποτελεί κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πολυετής εμπειρία των συνεργατών του Οικουμενικού Σχολείου, αντανακλώνται στην εμπιστοσύνη χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, εξασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες που διαρκώς εμπλουτίζονται, εξελίσσονται και βελτιώνονται.

Στο πλαίσιο μιας καινοτόμας προσέγγισης της διδακτικής διαδικασίας, το Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr σε όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό, ελεύθερη πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα. Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του Οικουμενικού Σχολείου καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ. Συγχρόνως, μέσω της νέας υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.


Η εκδήλωση του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» διοργανώνεται σε συνεργασία με την ARNOS Online Education και θα συνοδευτεί από την καθιερωμένη κοπή της πίτας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Οικουμενικού Σχολείου www.arnos.gr ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-382 24 95 & 210- 382 21 57.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις