.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση Συντονιστικού Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών μόνο με προϋπηρεσία

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ 

Ο ελαστικά εργαζόμενος εκπαιδευτικός αναπληρωτής ζει και εργάζεται κάθε χρόνο στις εσχατιές όλης της επικράτειας με μοναδικό σκοπό να «μαζέψει» την προϋπηρεσία που του είναι απαραίτητη για τον διορισμό του! Ζει και εργάζεται κάτω από την ληστρική εκμετάλλευση των ελαστικών συμβάσεων εργασίας, από κάθε άποψη , οικονομική και προσωπική. Κανείς δεν του είπε ότι εργάζεται παράνομα και ότι επι 8 χρόνια από τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, θα εργάζεται αλλά ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να διοριστεί με τον μέχρι πριν κάτι μήνες ΝΟΜΙΜΟ τρόπο επιλογής μόνιμου διορισμού στην Εκπαίδευση! 
Με την απόφαση του ΣΤΕ που ευαγγελίζονται, ουσιαστικά όσοι εκ των αναπληρωτών συναδέλφων μας δεν είχαμε πετύχει σε κάποιον ΑΣΕΠ αυτομάτως είμαστε παράνομοι! Παράνομοι εργαζόμενοι; Από ποιόν εργοδότη, από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας; Παράνομοι μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα με χρήματα που δόθηκαν νόμιμα από προγράμματα ΕΣΠΑ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το Προϋπολογισμό του Ελληνικού Κράτους; 
Παράνομοι εργαζόμενοι που νόμιμα δίδασκαν τα παιδιά στα σχολεία τα νόμιμα αναλυτικά προγράμματα; Παράνομοι εργαζόμενοι με νόμιμες κρατήσεις από τον μεγαλύτερο νόμιμο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, το ΙΚΑ; Παράνομοι εργαζόμενοι που οι πολιτικές ηγεσίες υπέγραφαν νόμιμα δημόσια έγγραφα πρόσληψής τους; 
Παράνομοι εργαζόμενοι που όργωσαν την Ελλάδα από Βορρά σε Νότο και από Ανατολή σε Δύση για να έχουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ένα κομμάτι ψωμί, γιατί κύριε Υπουργέ τόσο μένει με τον μισθό πείνας, όταν πάτε στην Ανάφη αναπληρωτής! 
Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι μιλούν για συντελεστές ορίων ηλικίας και όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι από τη στιγμή που ο μέσος όρος ηλικίας των συναδέλφων μας αναπληρωτών αγγίζει πλέον τα 50 χρόνια, μπορούμε εύκολα να βγάλουμε συμπεράσματα! 
Μας μίλησαν για συντελεστές στα μέχρι τώρα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών και μονίμων και η προϋπηρεσία με τον τρόπο αυτό ΔΕΝ θα φανεί πουθενά! Σας μιλάμε για ΑΝΕΡΓΙΑ χιλιάδων συναδέλφων που το μόνο που κάνουν είναι να πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια την πολιτεία και τους νόμους! 
Αφήνουμε παιδιά, οικογένειες, σχέσεις να διαλύονται και προβλήματα υγείας να μας ακολουθούν στο δρόμο της μετανάστευσης μέσα στην ίδια μας την πατρίδα για μια ωρομισθία, για 7 μήνες που θα οδηγούσαν σε αυτό που όλοι ξέραμε και αυτό που μέχρι τώρα ίσχυε, τον διορισμό μας! 

Σας θέλουμε ΜΑΖΙ ΜΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26/02/2016, 
και ώρα 12 στην πύλη του Υπουργείου Παιδείας! 
Όλοι μαζί ενωμένοι για τα χρόνια που μας κλέβουν! 
Για την ΖΩΗ ΜΑΣ!

______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις