.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Tο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης στην Πίζα της Ιταλίας

Σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση για την επίσκεψη του σχολείου μας στην Πίζα της Ιταλίας και παρακαλούμε αφού ανακοινωθεί να μας στείλετε πίσω το link γιατί θα πρέπει να διατηρούμε αρχείο ανακοινώσεων.
Για το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης
Ελένη Σπυροπούλου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου μέχρι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, συμμετέχει στη συνάντηση όλων των χωρών - εταίρων του προγράμματος Erasmus + που πραγματοποιείται στην Πίζα της Ιταλίας (περιοχή Τοσκάνης). 
Η αποστολή αποτελείται από 5 άτομα ( 2 καθηγητές και 3 μαθήτριες ) και η θεματική ενότητα που θα διερευνήσουν οι μαθητές είναι "Η εργασιακή κατάσταση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για κάθε χώρα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις