.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ξέχασαν να στείλουν Μουσικούς στο... Μουσικό Σχολείο της Χίου...

Γίνεται μουσικό σχολείο χωρίς μουσικούς; Κι όμως το ζούμε κι αυτό, αφού το μουσικό σχολείο της Χίου έχει μείνει με μια καθηγήτρια μουσικής στο έργο της οποίας συνδράμει , συμπληρωματικά και μια ακόμη, που υπηρετεί σε άλλο σχολείο και καλύπτει μερικές από τις εκατοντάδες ώρες μουσικής που σήμερα δεν καλύπτονται στο Μουσικό.
375 ώρες μένουν ακάλυπτες, τόνισε ο Δ/ντής του σχολείου, Τάσος Κουτσοδόντης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α», λέγοντας ότι φέτος ξεκίνησαν με μείον 5 καθηγητές, μιας και 3 μετατέθηκαν και 2 έχουν άδεια, λόγω εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη διδασκαλία των θεωρητικών μαθημάτων μουσικής.
Προς το παρόν περιμένουν αναπληρωτές, τουλάχιστον 10, όπως είπε, καθώς και 4 με 5 ωρομίσθιους, για να μπορεί να γίνεται κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία, ελπίζοντας το επόμενο κύμα πρόσληψης αναπληρωτών, μέσα στον Οκτώβρη, να φέρει και τους καθηγητές μουσικής στο σχολείο τους, αν όχι όλους τουλάχιστον τους περισσότερους.

- δείτε περισσότερα στο: http://www.alithia.gr/paideia/moysiko-horis-notes-xios…


Μουσικό χωρίς... νότες
Ξέχασαν να στείλουν Μουσικούς στο... Μουσικό Σχολείο - Γίνεται μουσικό σχολείο χωρίς μουσικούς; Κι όμως το ζούμε κι αυτό, αφού το μουσικό σχολείο της Χίου έχει μείνει με μια καθηγήτρια μουσικής στο έργο της οποίας συνδράμει ,…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις