.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πληροφορίες για τη Βράβευση των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικών / Φυσικής 2014



ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ    
      ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


Η βράβευση των μαθητών η οποία θα γίνει τη 17η Ιανουαρίου 2015 (10:00-14:00) στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30 – Προπύλαια (αμφιθέατρα Δρακοπούλου και Αργυριάδη), αφορά –κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά– στους μαθητές των σχολείων της Νότιας Ελλάδας.
 
Η βράβευση των μαθητών η οποία θα γίνει την 31η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη (σε ώρες και αίθουσες οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα, μαζί με την ακριβή ημερομηνία), αφορά –κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά– στους μαθητές των σχολείων της Βόρειας Ελλάδας (καθώς και αυτούς οι οποίοι δεν βραβεύτηκαν στην Αθήνα).

Θα βραβευθούν:

·  οι 70 πρώτοι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού 
·  οι 70 πρώτοι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού

·  οι 50 πρώτοι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου
·  οι 50 πρώτοι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου
·  οι 50 πρώτοι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
·  οι 20 πρώτοι μαθητές της Α΄ Λυκείου
·  οι 20 πρώτοι μαθητές της Β΄ Λυκείου
·  οι 42 πρώτοι μαθητές της α΄ φάσης που έλαβαν μέρος στη β΄ φάση της Γ΄ Λυκείου
·  οι 5 μαθητές που συμμετείχαν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής
σύμφωνα με τις καταστάσεις των πρωτευσάντων μαθητών κάθε τάξης όπως έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών http://micro-kosmos.uoa.gr (à οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής 2014). Αφίσες των Διαγωνισμών και των Βραβεύσεων έχουν αναρτηθεί επίσης στον ίδιο διαδικτυακό τόπο.


Για τους υπόλοιπους πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τάξης, των οποίων τα ονόματα έχουν αναρτηθεί στον παραπάνω διαδικτυακό τόπο, θα ετοιμασθούν σχετικοί Έπαινοι. Οι Έπαινοι αυτοί θα παραλαμβάνονται (μετά από σχετική ανακοίνωση στον ίδιο διαδικτυακό τόπο) από το Σχολείο του κάθε μαθητή, με τις υπογραφές του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του Επιστημονικού Υπευθύνου των Διαγωνισμών, καθώς και την υπογραφή του Διευθυντή του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις