.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σάμος: Αλαλούμ στα σχολεία - Λουκέτα, αποχές και απουσίες!

Κάποια σχολεία έμειναν κλειστά, σε κάποια άλλα οι μαθητές 
έκαναν αποχή και τα υπόλοιπα υπολειτούργησαν...

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στη μαθητική κοινότητα της Σάμου. Άλλα σχολεία έμειναν κλειστά λόγω μη προσέλευσης των μαθητών, όπως στο γυμνάσιο και λύκειο Μαραθοκάμπου και στο γυμνάσιο Πυθαγορείου, σε άλλα οι μαθητές προχώρησαν σε αποχή, όπως στο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου, ενώ τα υπόλοιπα υπολειτουργούν με τα μισά παιδιά να κάνουν μάθημα και τα άλλα όχι, παίρνοντας κανονικά απουσίες.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Παιδείας στη Μυτιλήνη έδωσε εντολή όλοι οι διευθυντές και καθηγητές να βρίσκονται στα σχολεία τους, παρά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής, για διήμερο κλείσιμο των σχολείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μεταφορά των μαθητών από τους μεταφορείς στους σχολικούς τους προορισμούς.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κλειστές παραμένουν για σήμερα και αύριο και οι υπηρεσίες του δήμου.


_________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις