.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μάθημα με... δανεικά θρανία!


Επιπλέον καρέκλες και τραπεζάκια, για να καλυφθούν οι ανάγκες στο 25ο Νηπιαγωγείο Βόλου που πλέον στεγάζεται στο 24ο Δημοτικό, θα επιδιώξει να συγκεντρώσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς ο εξοπλισμός δεν επαρκεί.

Η Διεύθυνση έχει ζητήσει από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) να αποσταλεί εξοπλισμός, αλλά δυστυχώς καθυστερεί...
Το πρόβλημα του ελλιπούς εξοπλισμού ανησυχεί ιδιαίτερα τους γονείς των νηπίων, οι οποίοι καθημερινά αγωνιούν για το αν τελικά τα παιδιά τους θα εξυπηρετούνται από τον αριθμό των καρεκλών.
Το 25ο Νηπιαγωγείο Βόλου στεγαζόταν μέχρι και πέρυσι σε μισθωμένο κτήριο στην περιοχή Χρυσοχοΐδη μαζί με ένα άλλο νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.
Από φέτος, όμως, στεγάζεται σε νέο χώρο που κατασκευάστηκε στο 24ο Δημοτικό Βόλου, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Η εξέλιξη είναι σίγουρα θετική για την παρεχόμενη εκπαίδευση, όμως το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως μέχρι στιγμής ο ΟΣΚ δεν έχει αποστείλει τον εξοπλισμό για να λειτουργήσει το νηπιαγωγείο ομαλά και χωρίς να ταλαιπωρούνται τα νήπια. Σε αυτήν τη φάση, το σχολείο έχει ανάγκη από τα πιο βασικά τμήματα του εξοπλισμού, όπως είναι οι καρέκλες και τα τραπεζάκια, μολονότι έχει συγκεντρωθεί κάποιος εξοπλισμός από άλλα νηπιαγωγεία όπου περίσσευε.


______________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις