.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για την άμεση λήψη μέτρων στήριξης όσων φοιτητών αναζητούν στέγηΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κινητοποίηση στο Δημαρχείο για μέτρα στήριξης στους φοιτητές που ψάχνουν στέγη // (Oι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη προτείνουν τέσσερα μέτρα. Είναι εφικτά -όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και κάθε πόλη που φιλοξενεί Σχολές Τριτοβάθμιας- αν υπάρχει η ανάλογη βούληση από την Πολιτεία. 
-Δ.Τζ.)

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για την άμεση λήψη μέτρων στήριξης όσων φοιτητών αναζητούν στέγη, πραγματοποίησαν σήμερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νομικής, ΜΜΕ, Οικονομικού, Φυσικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Φιλολογικού, Ψυχολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων και Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Με βασικό σύνθημα «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το δικαίωμά μας στις σπουδές!», απαιτούν:
- Την άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους, συμπεριλαμβανομένου και των πρωτοετών. Την άμεση καταβολή του στεγαστικού επιδόματος στους δικαιούχους για την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά.
- Την άμεση ένταξη των φοιτητών στο κοινωνικό τιμολόγιο και κατάργηση των δημοτικών τελών στη φοιτητική στέγη.
- Την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας εισδοχής στις εστίες. Υπενοικίαση ξενοδοχείων για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο σε εστία.
- Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων προκειμένου να ανεγερθούν νέες εστίες, που να καλύπτουν τις ανάγκες στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και νοίκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις