.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2018

ΔΑΣΚΑΛΕ, ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟ; ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!


Βαγγέλης Μητράκος
ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


     ΔΑΣΚΑΛΕ, ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟ; ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!    

Είναι δάσκαλος. Αναπληρωτής. Πήγε στο υπουργείο παιδείας, μαζί με άλλους, για να διαμαρτυρηθεί για την χρόνια ομηρία των αναπληρωτών (σε παίρνω - σε απολύω - σε ξαναπαίρνω - σε απολύω -δεν σε ξαναπαίρνω κ.ο.κ.) και τα ΜΑΤ, του Τσίπρα αυτή τη φορά, του άνοιξαν το κεφάλι!!! 
Γιατί ΚΑΙ ο Τσίπρας, όπως και οι προηγούμενοι, δεν κάνουν προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών για τα παιδιά του ελληνικού λαού, ώστε να μαζεύει λεφτά και να τα δίνει στις τράπεζες και στα ξένα αφεντικά !!!


Κύριε Μητρακο σήμερα ήμουν στο υπουργείο να διαδηλώσουμε για τα χρόνια αδιοριστιας μας..12 τα δικά μου...
Ένιωσα ντροπή όχι για μένα..μα για το κράτος που ζω..που μεγαλώνω το παιδί μου και που διδάσκω τα παιδιά των ανθρώπων..και πιθανόν και αυτών που μας πέταξαν χημικά.. παλεύουν πολύ να υποβαθμίσουν τη δημόσια παιδεία.. πραγματικά..και μόνο απέναντι στέκεται το φιλότιμο του δασκάλου,που σήμερα έφαγε τα δακρυγόνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις