.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Στη Δημητσάνα,16 με 18 Μαρτίου το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο προσχολικής αγωγής με θέμα: “Υπερασπίσου το Παιδί. Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα”


  ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ  


Το πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Φορέων Προσχολικής Αγωγής θα διεξαχθεί στην Δημητσάνα (Διασυνεδριακό Κέντρο) το τριήμερο 16-18 Μαρτίου. Το συνέδριο με θέμα: “Υπερασπίσου το Παιδί. Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα” τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Εργασίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών. Στην έναρξη της εκδήλωσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να παραστεί η Υφυπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου. 
Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα του Συνεδρίου. 
EΧOFYLLO (1) 

_________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις