.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Κρήτη: Μαθήτρια γυμνασίου πρωτοπορεί και…φτιάχνει έξυπνη εφαρμογή

ΠΑΙΔΕΙΑ // ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣΙδιαίτερα υπερήφανοι είναι οι γονείς και οι καθηγητές μαθήτριας του Γυμνασίου Γαζίου...

η οποία έφτιαξε μία έξυπνη εφαρμογή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητά τηλέφωνα και tablets.
Πρόκειται για την Δανάη Σαββίδη, η οποία κατασκεύασε την εφαρμογή αυτή, ώστε οι συμμαθητές της να μπορούν μέσω αυτής να ενημερώνονται για τα σχολικά δρώμενα, τα μαθήματα, αλλά και για τον καιρό, τη μουσική.
Η εφαρμογή της μαθήτριας, αξιολογήθηκε από εταιρείες σε Ευρώπη και Αμερική και κρίθηκε ως ασφαλής και κατάλληλη προς χρήση για εφήβους.
Πηγή

ΠΗΓΗ: http://neakeratsiniou.blogspot.com/2016/11/blog-post_498.html#ixzz4Q4FsDv42

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις