.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γιάννης Ιακωβόγλου, μετά από σκληρή προσπάθεια, υπομονή και πολλή μελέτη, είναι πλέον φοιτητής της École Normale Supérieure της γαλλικής Lyon.

Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ 
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Να εισαχθεί σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης κατάφερε ένας 20χρονος φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Ιακωβόγλου, μετά από σκληρή προσπάθεια, υπομονή και πολλή μελέτη, είναι πλέον φοιτητής της École Normale Supérieure της γαλλικής Lyon.

O Γιάννης κατάφερε να πετύχει στον διεθνή διαγωνισμό και μπορεί πλέον να περηφανεύεται ότι είναι από τους λίγους Έλληνες φοιτητές του κορυφαίου γαλλικού πανεπιστημίου που ανοίγει νέες προοπτικές στην έρευνα, την εκπαίδευση και την αξιοποίηση την ανάδειξη στελεχών.

Πριν από 2 χρόνια εισήχθη στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ., ωστόσο, το μεγάλο του στοίχημα ήταν η είσοδος στο κορυφαίο πανεπιστήμιο της Lyon. O Γιάννης επιθυμεί να σπουδάσει μαθηματικά, ωστόσο, στην École Normale Supérieure, θα έχει την ευκαιρία να ασχοληθεί με ευρύ φάσμα επιστημών, ενώ θα δεσμεύεται με 10ετές συμβόλαιο με το γαλλικό κράτος.


________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις