.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Ένας Έλληνας φοιτητής ανάμεσα σε 30 νομπελίστες

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣΟ φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών Θεόδωρος Παπανικολάου είναι ο μοναδικός Έλληνας προπτυχιακός φοιτητής που επιλέχθηκε να συμμετέχει στην 66η συνάντηση Lindau Nobel Laureate Meeting ανάμεσα σε 30 σπουδαίους νομπελίστες.
Πρόκειται για σημαντική διάκριση τόσο του τεταρτοετή φοιτητή του τμήματος Φυσικής όσο και του πανεπιστημίου. «Ένας μεγάλος αριθμός από νομπελίστες συναντά και αλληλεπιδρά με την επόμενη γενιά κορυφαίων επιστημόνων. Επιλέχθηκαν 402 νέοι επιστήμονες (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί ερευνητές) από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποτελούν την εκκολαπτόμενη επιστημονική ελίτ του αύριο και οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν το επιστημονικό έργο διεξάγοντας καινοτόμο έρευνα σε όλους τους τομείς της φυσικής» λέει ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέας Τερζής.

πηγή: patratora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις