.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Η πρώτη προσομοίωση εξέτασης με βάση τον νέο τρόπο εισαγωγής στην 1η Γυμνασίου του Κολλεγίου ΑνατόλιαΗ πρώτη προσομοίωση εξέτασης με βάση τον νέο τρόπο εισαγωγής στην 1η Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014, στις 09:30, στους χώρους του εκπαιδευτικού οργανισμού.
To τεστ προσομοίωσης απευθύνεται σε μαθητές της 6ης Δημοτικού και θα διαρκέσει 2 ώρες. Τα αποτελέσματά του θα είναι διαθέσιμα στις 24 Ιανουαρίου 2014.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτεί προετοιμασία, καθώς οι ερωτήσεις εξετάζουν γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι μαθητές της 6ης Δημοτικού. Κατά τη διάρκεια του τεστ προσομοίωσης, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Διευθυντές του Γυμνασίου για τον τρόπο εισαγωγής, το Πρόγραμμα Υποτροφιών του οργανισμού, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου και τα ποικίλα προγράμματα που προσφέρει το Κολλέγιο Ανατόλια.
Για δηλώσεις συμμετοχής: 2310 398357, rania@anatolia.edu.gr
Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.
Το τεστ προσομοίωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 18/1 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου Ανατόλια λίγες ημέρες μετά.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Κολλέγιο Ανατόλια 

____________
www.anatolia.edu.gr/entrance

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις