.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Νωρίτερα οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων στις πανελλαδικές
Φαίνεται ότι τελικά οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα επηρεάσουν, έστω και σε μικρό βαθμό, τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. Έτσι οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, όπως οι ξένες γλώσσες και η μουσική, θα αρχίσουν νωρίτερα κατά μία ημέρα. Σύμφωνα με το τροποποιημένο πρόγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20-6-2012, ενώ οι Εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων αρχίζουν την Παρασκευή 15-6-2012 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 24-6-2012. Έτσι, οι πάνω από 15.000 υποψήφιοι που αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρώτο εξεταζόμενο μάθημα των Αγγλικών, αντί του Σαββάτου 16 Ιουνίου θα διαγωνιστούν την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Επίσης, διευκρινίζεται ότι την Παρασκευή 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου δεν θα διεξαχθούν ενδοσχολικές εξετάσεις. Για την ολοκλήρωση των ενδοσχολικών εξετάσεων θα σταλεί σχετική εγκύκλιος από τη Διεύθυνση Σπουδών του υπουργείου Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι από αυτή την αναγκαστική τροποποίηση δεν επηρεάζεται καθόλου ο κύριος όγκος των υποψηφίων, αφού οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων, θα ολοκληρωθούν κανονικά την Τρίτη 5-6-2012 και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα ολοκληρωθούν κανονικά τη Δευτέρα 11-6-2012. Το πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων για το 2012 για τα γενικά λύκεια (ΓΕΛ) και τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) -ομάδες α’ και β’ έχει ως εξής:
Παρασκευή 15 Ιουνίου: Αγγλικά, ώρα έναρξης 12 μεσημβρινή.
Τρίτη 19 Ιουνίου: Αρμονία, ώρα έναρξης 9.00 π.μ.
Τετάρτη 20 Ιουνίου: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, ώρα έναρξης 9.00 π.μ.
Πέμπτη 21 Ιουνίου: Γαλλικά, ώρα έναρξης 9.00 π.μ.-Ιταλικά, ώρα έναρξης 16.00.
Παρασκευή 22 Ιουνίου: Γερμανικά, ώρα έναρξης 9.00 π.μ.-Ισπανικά, ώρα έναρξης 16.00.
Σάββατο 23 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο, ώρα έναρξης 10.00 π.μ.
Κυριακή 24 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο, ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

Το Πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων 2012 ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων (ΓΕΛ) έχει ως εξής:
Δευτέρα 11 Ιουνίου: Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.
Τρίτη 12 Ιουνίου: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία Γενικής παιδείας.
Τετάρτη 13 Ιουνίου: Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης και των 2 κύκλων.
Πέμπτη 14 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των 2 κύκλων.
Δευτέρα 18 Ιουνίου: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής και Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής), Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).
Τρίτη 19 Ιουνίου: Λατινικά Θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής κατεύθυνσης (Κύκλος τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (κύκλος πληροφορικής και υπηρεσιών).
Τετάρτη 20 Ιουνίου: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις