.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Συνέντευξη Α. Τσίπρα στον Γ. Αυτιά την Κυριακή 20 Μάη


 (Βίντεο)Το πρόσωπο των ημερών, ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας, ήταν φιλοξενούμενος σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στην τηλεόραση του Σκάι. Την συνέντευξη που παραχώρησε μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που παραθέτουμε. (Είναι αρκετά μεγάλο, διαρκεί σχεδόν μια ώρα και ο Α. Τσίπρας τοποθετήθηκε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν). Δεν θέλουμε να αξιολογήσουμε τις θέσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος του Σύριζα, μόνο θα κάνουμε δυο επισημάνσεις. Απουσίαζε η παραμικρή κριτική σε ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, αντίθετα ο Α. Τσίπρας, παρουσίασε σαν επιδίωξη μετά τις εκλογές να σχ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις