.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

Παρουσίαση του τιμητικού τόμου για τον Ομότιμο Καθηγητή Σήφη Μπουζάκη με τίτλο "Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση"


George Leontsinis
ΚΥΘΗΡΑ
George Leontsinis

Παρουσίαση του τιμητικού τόμου για τον Ομότιμο Καθηγητή Σήφη Μπουζάκη με τίτλο "Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση" από την Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College και τις εκδόσεις Gutenberg ( Επιμελητές: Δ. Φωτεινός, Π. Σιμενή, Ν. Παπαδάκης) , στις 26/7/2017, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αμφιθέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης).

Συμμετοχή μου στον τόμο με άρθρο, που φέρει τον τίτλο: "Ο πανεπιστημιακός ιστορικός και δάσκαλος", Gutenberg, Αθήνα 2017, σ. 267- 279.

Βλ. https://www.academia.edu/…/%CE%9F_%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%

1 σχόλιο:

  1. Very informative and impressive post you have written, this is quite interesting and i have went through it completely, an upgraded information is shared, keep sharing such valuable information. Σταματης Ζαχαρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις