.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Λεοντσίνη, με θέμα: «Επαναστατικό φαινόμενο και ιδεολογία στην Κρήτη και στα Ιόνια νησιά κατά την περίοδο της βενετικής κυριαρχίας»


Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνορωμαϊκές - Ελληνοϊταλικές Σπουδές:
 Λογοτεχνία, Ιστορία και Πολιτισμός» και το Σεμινάριο Ιταλικής Ιστορίας και Ιστοριογραφίας (Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ) σας προσκαλούν στη σεμιναριακή διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Λεοντσίνη, με θέμα:
«Επαναστατικό φαινόμενο και ιδεολογία στην Κρήτη και στα Ιόνια νησιά κατά την περίοδο της βενετικής κυριαρχίας»
H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 (18:00) στην αίθουσα 812 της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Βιο-εργογραφία του ομιλητή, ιστορικές πηγές σχετικές με τη διάλεξη και κείμενο προετοιμασίας έχουν αναρτηθεί στη ιστοσελίδα:

https://www.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_ekdilosis/epanastatiko_fainomeno_kai_ideologia_stin_kriti_kai_sta_ionia_nisia_kata_tin_periodo_tis_benetikis_k/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις