.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Κραυγή αγωνίας από κρατουμένους υποψηφίους για Πανελλαδικές εξετάσεις

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

γράφει ο  Χρήστος Κάτσικας (*)

Την κραυγή αγωνίας 10 κρατούμενων νέων στις φυλακές Κορυδαλλού, υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, παρουσιάζουμε σήμερα μετά την επιστολή που λάβαμε από τους ίδιους. Να σημειώσουμε εδώ ότι πέρσι πέρασαν σε σχολές και οι τέσσερις κρατούμενοι υποψήφιοι, ενώ αντίστοιχες επιτυχίες υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια, το 2015 δύο και το 2014 τέσσερις. Ο ένας αποτελεί παράδειγμα για τον επόμενο. «Αφού το πέτυχε εκείνος, μπορώ κι εγώ», σκέφτονται τα παιδιά. «Αποκτούν κίνητρο, αρχίζουν να πιστεύουν στον εαυτό τους»  όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη του ο διευθυντής του λυκείου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας Πέτρος Δαμιανός.
Η επιτυχία σε μία πανεπιστημιακή σχολή, βέβαια, αποτελεί το ξεκίνημα μάλλον παρά το τέλος μιας διαδρομής. Πολλές από τις δυσκολίες βρίσκονται μπροστά. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα λένε οι 10 κρατούμενοι, δεν έχουν καμιά ενημέρωση ακόμη για τους όρους και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων για τα ΑΕΙ, η πρόσβαση στα οποία, αποτελεί για αυτά τα παιδιά, μια ρωγμή στο σκοτάδι.

Δημοσιεύουμε την επιστολή τους: 


ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Δεδομένου το στενού χρονικού περιθωρίου προκειμένου να συμμετέχουμε στις πανελλήνιες εξετάσεις του διδακτικού έτους 2016-17 ασκώντας το δικαίωμά μας, σας ενημερώνουμε ότι:
Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή τους, πλην όμως καμία έγγραφη ενημέρωση δεν έχουμε ούτε για τον τόπο αλλά ούτε για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Από την πλευρά μας προτείνουμε τα εξής:
Οι εξετάσεις μας, να διεξαχθούν εντός του Κ.Κ. Κορυδαλλού
Να διεξαχθούν στην κατάλληλη για την περαίωσή τους αίθουσα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, του ίδιου καταστήματος.
 Τα θέματα εξετάσεων να μεταφέρει αστυνομικός, ή άλλος αρμόδιος υπάλληλος, όποιου φορέα ή Αρχής κριθεί κατάλληλος από τους ιθύνοντες.
 Οι επιτηρητές να επιλεγούν με τα ίδια κριτήρια και τρόπο, όπως σε κάθε άλλο εξεταστικό κέντρο.
ή
 Να μεταφερθούμε στο Λύκεια και εξεταστικό κέντρο του Καταστήματος Κρατήσεις Αυλώνας.
Μετά την αποστολή του παρόντος θα περιμένουμε έγγραφη απάντηση σας, έως την Τρίτη διαφορετικά θα προβούμε σε κλιμακωτές κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον Νόμο το μόνο αγαθό που στερούμαστε είναι η Ελευθέρια και βάσει της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας η πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της μόρφωσης και της Παιδείας και θεωρούμε εκδικητική και παράνομη οποιοδήποτε στέρησή του.

Οι υποψήφιοι κρατούμενοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις