.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο στοιχίζει η φοιτητική στέγη στα αστικά κέντρα

 06/09/2014

Στο «κυνήγι» αναζήτησης φθηνής κατοικίας θα ριχτούν περισσότεροι από 70.000 νέοι φοιτητές και σπουδαστές τις επόμενες ημέρες. Το τοπίο των μισθώσεων φέτος στην χώρα μας είναι ελαφρώς πιο ευνοϊκό σε σχέση με πέρυσι, αφού οι τιμές είναι μειωμένες από 15% έως 20%.
Η Αθήνα ως κέντρο του φοιτητικού κόσμου προσφέρει διαμερίσματα προς ενοικίαση που αρχίζουν από 170 ευρώ και φθάνουν έως τα 320 ευρώ τον μήνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος.



Η υφιστάμενη χωροθέτηση των ΑΕΙ στην περιοχή της πρωτεύουσας οδήγησε τους φοιτητές σε συγκεκριμένες συνήθως περιοχές. Έτσι το Παγκράτι, η συνοικία Ζωγράφου, τα Εξάρχεια, τα Πετράλωνα, το Μετς, η Κυψέλη, οι Αμπελόκηποι, ο Νέος Κόσμος και Κολωνάκι προσελκύουν τους περισσότερους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις