.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Στη «Σχεδία» των γραμμάτων και των τεχνών θα συμμετέχουν πέντε γνωστοί και καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των γραμμάτων και τεχνών

Το  Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014, πέντε γνωστοί και καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των γραμμάτων και τεχνών θα συμμετέχουν στην δράση του περιοδικό δρόμου «Σχεδία» στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Πέντε γνωστοί και καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών προβάρουν τα γιλέκα των πωλητών της «σχεδίας» και ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για την πρώτη τους πώληση. Οι συγγραφείς Βασίλης Αλεξάκης και Αύγουστος Κορτώ και οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Γιούλικα Σκαφιδά με τη «σχεδία» ανά χείρας θα είναι αυτό το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου σε κεντρικά σημεία στο κέντρο της πόλης για να στείλουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, έχοντας δίπλα τους πωλητές της «σχεδίας».
Η συκεκριμένη κίνηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου στις οποίες συμμετέχει και το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου. «Είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε αισιόδοξοι», δηλώνει ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης στη συνέντευξη δημοσιεύεται στο επετειακό τεύχος της «σχεδίας» που συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του.
Στόχος των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από περιοδικά δρόμου, σε δεκάδες χώρες και στις πέντε ηπείρους είναι η ανάδειξη του ενός και μοναδικού ζητούμενου του παγκόσμιου αυτού εκδοτικού κινήματος: Η υποστήριξη του ανθρώπου. Εκείνου που δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί να ξαναπάρει τη ζωή του στα χέρια του. Του πωλητή του περιοδικού δρόμου που, με αξιοπρέπεια, δίνει τον καλό αγώνα για μια καλύτερη ζωή, έχοντας βιώσει την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, την έλλειψη στέγης.
_____________
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις