.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Χιλιάδες παιδιά με τη γιαγιά - 50.000 νήπια δεν θα βρουν θέση σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούςΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Περίπου 50.000 νήπια εκτιμάται ότι δεν θα βρουν θέση μέσω ΕΣΠΑ σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου η κατάθεση των αιτήσεων μόνο ταχυδρομικά. Τι να προσέχετε στις αιτήσεις.
Περίπου 50.000 νήπια εκτιμάται ότι δεν θα βρουν θέση μέσω ΕΣΠΑ σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου η κατάθεση των αιτήσεων μόνο ταχυδρομικά.
Φέτος το ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη πιο αυξημένο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ, οι αιτήσεις πιθανότατα να ξεπεράσουν τις 110.000.
Το επιδοτούμενο ποσό για κάθε παιδί κυμαίνεται από 2.100 ευρώ για προνήπια χωρίς σίτιση μέχρι 3.500 ευρώ για βρέφη ώς 2,5 ετών με σίτιση, ενώ το κόστος μετακίνησης επιβαρύνει τον γονέα.
Τι να προσέχετε στις αιτήσεις.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή στις σελίδες 42-43 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

25/07/13 - ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις