.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ένας μαθητής της 3ης Λυκείου έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Διαβάστε τη συγκλονιστική επιστολή ενός μαθητή στον Πρωθυπουργό


            Κύριε Αντώνη,
με όλο το σεβασμό εσείς που θέλετε να θεωρείστε πρωθυπουργός της Ελλάδος, μίας χώρας με λαμπρή ιστορία (που προφανώς δεν γνωρίζετε), που καθημερινά άπαντες εξιστορούν τα κατορθώματα της ανεξαρτήτως καταγωγής, και τα κατορθώματα των προγόνων μας!!!
Ποιος σας είπε ότι έχετε το δικαίωμα να μας υποβαθμίζετε καθημερινά με τις ανούσιες ενέργειες σας που μόνο αποσκοπούν στην διάλυση και στην εξαθλίωση αυτού του ιστορικού λαού...

Πώς νιώθετε όταν καθημερινά βλέπετε στον δρόμο ανθρώπους απόρους που δυστυχώς έχουν χάσει την δουλειά τους ή έχουν πάρει δάνειο για να καταφέρουν ν α προσφέρουν ένα κομμάτι ψωμί στην οικογένεια τους και δυστυχώς πλέον λόγω των βαρύτατων φορολογιών και την ανάλογη μείωση των μισθών τους έχουν οδηγηθεί στον δρόμο!!!
Πώς νιώθετε όταν τους βλέπετε και ξέρετε ότι φταίτε ΕΣΕΙΣ!!!
Είμαι μαθητής της 3ης λυκείου και πλέον αναρωτιέμαι αν αξίζει όλος αυτός ο κόπος, μας μιλήσατε για ανάπτυξη και το μόνο που βλέπω είναι υποβάθμιση της χώρας μου και καταστροφή των ονείρων μου, καθώς έχετε καταφέρει όλα τα επαγγέλματα πλέον στην Ελλάδα να θεωρούνται αναξιόπιστα και μόνη λύση πλέον να είναι η μετανάστευση.
Ως πολίτης αυτής της «δημοκρατικής» χώρας λοιπόν ζητώ δικαιοσύνη και φυλάκιση όλων των κλεφτών όχι μόνο χρημάτων αλλά και ονείρων!!!
Ο λαός αυτός που δυστυχώς κυβερνάτε φημίζεται για το πάθος και τον ανδρισμό του, και είμαι σίγουρος πως πάλι χάρη σε αυτές τις δύο χάρες θα βγούμε από την αδιέξοδο που μας οδηγήσατε και συνεχίζετε να μας οδηγείτε!!! Δυστυχώς με όλο το σεβασμό εσείς και ο κύριος Τζεφρεϊ μάλλον επειδή μεγαλώσατε στο εξωτερικό δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ και τι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ!!!

~~~~~~~~~~~

Υ.Γ.1 Αργά η γρήγορα η λαϊκή οργή θα σας καταπνίξει!!!
Υ.Γ.2  Γνωρίζω ότι θα με γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια γιατί κάτι άλλο έχει αποδεχθεί από την είσοδο μας στο Δ.Ν.Τ ότι δεν διαθέτετε, αλλά νιώθω ότι η χώρα μου από «άτομα» σαν κι εσάς απειλείται.
Ευχαριστώ
Αλέξανδρος  


_______________________________
πηγήΑπό ELLADA SHMERA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις