.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Περιοδεία Τσίπρα σε Βραζιλία και Αργεντινή: Ηχηρό μήνυμα κατά της λιτότητας


  Ηχηρό όχι στις πολιτικές της λιτότητας είναι το μήνυμα που βγαίνει με την ολοκλήρωση της περιοδείας αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα στη Βραζιλία και την Αργεντινή, δυο χώρες που χτυπήθηκαν άγρια από τις  συνταγές του ΔΝΤ και κατάφεραν να ξανασταθούν στα πόδια τους χάρη στους αγώνες των λαών τους και των δυνάμεων της Αριστεράς. Η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει εναλλακτική λύση για την έξοδο από την κρίση με την εργασία και την ανάπτυξη ως προτεραιότητα.


   
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/12/2012 -εφημερίδα Η ΑΥΓΗ

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

  Τελευταίες Ειδήσεις