.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά!

«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (27/03/2016), του Χρήστου Χαρακόπουλου
«Εκπαιδευτικά Νέα» με μία ματιά! (27/03/2016)



Την Τετάρτη, 11 Μαΐου, θα λήξουν τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2015−2016 των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.
Το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης θα λειτουργήσει το σχολικό έτος 2015-2016 για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου και για τα ειδικά μαθήματα, στα οποία καλούνται να εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου, οι οποίοι δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας.
Αναβαθμολόγηση του γραπτού στις πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνεται, αν η διαφορά μεταξύ των βαθμολογιών του α΄ και β΄ βαθμολογητή είναι μεγαλύτερη από δώδεκα (12) μονάδες στην κλίμακα 0−100. Σε τέτοια περίπτωση καλύπτονται από την Επιτροπή του Βαθμολογικού Κέντρου οι βαθμοί και των δύο βαθμολογητών και το γραπτό δίνεται για αναβαθμολόγηση σε τρίτο βαθμολογητή. 
Tο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παρουσίαση τεσσάρων κορυφαίων Ρωσικών Πανεπιστημίων. Η παρουσίαση των ρωσικών πανεπιστημίων θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Δ.Ε.Α στο ΑΠΘ στις 29 και 30 Μαρτίου 2016.
Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολιτών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρία Ελλάδας, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση», στην Αλεξανδρούπολη, στο Ξενοδοχείο “Thraki Palace”. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από 8 έως 10 Απριλίου 2016.
Διεθνές συμπόσιο με τίτλο «Έτος Αριστοτέλη: Λόγος περί παθών – Από τη ρητορική του μίσους στη ρητορική της αποδοχής» διοργανώνεται στις 19 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Κρανέας υπό τις οδηγίες του καθηγητή της Πληροφορικής κ. Δημήτρη Γιακοβή κατασκεύασαν ένα ρομπότ, το οποίο κινείται με αισθητήρες χρώματος και υπερήχων.
Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 βραβεύτηκαν από τον Δήμαρχο Δράμας ο μαθητής του σχολείου, Ιάκωβος Στάης, για την animation ταινία μικρού μήκους δικής του παραγωγής με τίτλο «Η ξεχωριστή Δράμα» και η εκπαιδευτικός, κ. Μαρία Χατζή, που παρότρυνε και υποστήριξε τον μαθητή στην υλοποίηση της ιδέας του.
Από τις 21 έως και τις 25 Μαρτίου το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – «το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Δράμας διοργάνωσε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης για την Ασφαλή Χρήση στο Διαδίκτυο. Επίσης, το ειδικευμένο προσωπικό του «Οδυσσέα» τα μεσημέρια παρείχε πληροφορίες και ενημέρωση προς το κοινό.
Φιλόλογος
____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις