.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ρέθυμνο: Πανέμορφος τόπος, ιδιαίτερα δημοφιλής για τους αμέτρητους φίλους της Κρήτης που τον επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι.

Οδοιπορικό στις ομορφιές του Ρεθύμνου.....



Ακόμα και στη μέση του καλοκαιριού το νερό ρέει στο φαράγγι. 
Πεντακάθαρο και δροσερό.





Πρέβελη, Πρέβελη  Η φωτογραφία είναι πρίν απο τη πυρκαγιά που έκαψε ένα μεγάλο μέρος του φοινικοδάσους το 2010 αλλα σήμερα ένα πολύ μεγάλο μέρος του έχει αναγεννηθεί.
Πρέβελη ομως δέν είναι μόνο η γνωστή όμορφη παραλία με τους φοίνικες.






Οι Μαργαρίτες είναι ένα μικρό χωριό του νομού Ρεθύμνου, στίς νοτιοδυτικές πλαγιές του Ψηλορείτη. Κοντά είναι το ιστορικό Μοναστήρι Αρκάδι και απ αυτό το χωριό σέρνει τη καταγωγή του και ο ηγούμενος Γαβριήλ που έπεσε μαζί με τους πολιορκημένους στην ιστορική ανατίναξή τους το 1866.



Τα Σφακιά στη νότια ακτή της Κρήτης είναι ιστορικός τόπος γνωστός για τους ανθρώπους και τους αγώνες τους σε διάφορες φάσεις της ιστορίας της Κρήτης.

Σήμερα, χωρίς να χάνει το λούστρο της ιστορίας, είναι δημοφιλής προορισμός διακοπών.

Οι κάτοικοι ασχολούνται κατά κυριο επάγγελμα με τη κτηνοτροφία. Εξαιρετικά τυροκομικά από τα Σφακιά θα βρούν το δρόμο για το τραπέζι σας σύντομα μέσα απο το Κρητικό Περιβόλι.
_____________________________




*από το: 
Κρητικό Περιβόλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις