.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιο Κολωνάκι; ΧΑΝΙΑ! η πιο ακριβή περιοχή στην Ελλάδα για να νοικιάζεις σπίτι – Το ΡΕΘΥΜΝΟ! η πιο ακριβή πόλη ανά τετραγωνικό μέτρο...


Βρήκαν το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο κι αρμέγουν φοιτητές...



Ποιο Κολωνάκι; ΧΑΝΙΑ! η πιο ακριβή περιοχή στην Ελλάδα για να νοικιάζεις σπίτι – Το ΡΕΘΥΜΝΟ! η πιο ακριβή πόλη ανά τετραγωνικό μέτρο... //
(Συγχαρητήρια λοιπόν στους Χανιώτες και Ρεθεμνιώτες ιδιοκτήτες... Βρήκαν το Πανεπιστήμιο και το Πολυτεχνείο κι αρμέγουν φοιτητές... Λες κι εδώ έρχονται να σπουδάσουν τα παιδιά του Βαρδινογιάννη και του Λάτση! Αν τους πει κανείς ότι θα κλείσουν για δέκα χρόνια αυτά τα δύο Ιδρύματα θα υποκρίνονται ότι θα ...πέσει η "πνευματική στάθμη" του τόπου και οι ίδιοι θα πάθουν ανεμοβλογιά... Δεν αναφέρομαι σε όλους τους ιδιοκτήτες. Στους οκτώ στους δέκα αναφέρομαι...
 -Δ.Τζ.)
~~~~~~~~~~
“Λαός και Κολωνάκι”, ήταν ο τίτλος του αγαπημένου τραγούδι του Μανώλη Χιώτη που γράφτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 όμως αν γραφόταν σήμερα ο τίτλος μπορεί να ήταν "Λαός και Χανιά", "Λαός και Ρέθυμνο"
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 και 29 Αυγούστου 2018, στις βάσεις δεδομένων των ιστοσελίδων του Spitogatos Network, δηλαδή τα Spitogatos.gr, Tospitimou.gr, Spiti24.gr και το mobile app του Spitogatos τα Χανιά είναι η ακριβότερη περιοχή στην Ελλάδα για να νοικιάσεις σπίτι.
Το δείγμα αφορούσε περίπου 75.000 αγγελίες Πανελλαδικά που έχουν χαρακτηριστεί ως «φοιτητικές» από τους αγγελιοδότες ή που πληρούν χαρακτηριστικά φοιτητικών χωρίς όμως να έχουν χαρακτηριστεί έτσι.
Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα αναζητήσεων χρηστών (που δε δημοσιεύτηκαν στους πίνακες) προκειμένου να διερευνηθούν οι τάσεις της ζήτησης, για το διάστημα 26 έως 29 Αυγούστου 2018.
Ως προς τον υπολογισμό των τιμών ανά περιοχή, έχουν αφαιρεθεί οι ακραίες τιμές (outliers) και έχουν χρησιμοποιηθεί σταθμισμένοι υπολογισμοί των μέσων τιμών (mean) σε κάθε περιοχή της οποίας το δείγμα ήταν στατιστικά σημαντικό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία οι τιμές των φοιτητικών κατοικιών έχουν ανέβει σε όλες τις περιοχές που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον, όμως αυτό που συμβαίνει στα Χανιά ξεπερνά κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Η μέση τιμή ενοικίασης φθάνει τα 458 ευρώ με την τιμή ανά τ.μ. να βρίσκεται στα 8,5 ευρώ!
Χαρακτηριστικό είναι ότι δεύτερη περιοχή στη σχετική λίστα είναι η Κέρκυρα με 430 ευρώ όμως με τιμή ανά τ.μ. στα 6,5 ευρώ.
Ιδιαίτερα ψηλά βρίσκονται και το Ρέθυμνο με το Ηράκλειο με τιμές στα 371 και 319 ευρώ αντιστοίχως όμως με πολύ υψηλότερες τιμές ανά τ.μ. που φθάνουν για το μεν Ρέθυμνο στα 9,5 ευρώ (!) και για το Ηράκλειο στα 7 ευρώ.
Τα 9,5 ευρώ ανά τ.μ. του Ρεθύμνου είναι και η πιο υψηλή τιμή που παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

____________
Δείτε τον σχετικό πίνακα εδώ:
https://agonaskritis.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις