.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΠΑΙΚ & ΠΕΣΥΠ ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ 2018-19

Παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε το επόμενο σχετικά με τη φοίτηση
στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΡΓΟΥΣ.
Ο Συντονιστής ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ Άργους
Δρ. Μουσταϊρας Παναγιώτης,
Τηλ. επικ.: 27510 25009
~~~~~~~~~~~~








ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ
 ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ (ΠΕΣΥΠ)
 ΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ.ΕΤΟΣ 2018-19
Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) προκηρύσσει την εισαγωγή σπουδαστών για το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.), το οποίο οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, και το Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (Π.Ε.ΣΥ.Π.), το οποίο οδηγεί στη λήψη του Πιστοποιητικού Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό.
Δικαίωμα συμμετοχής στα ανωτέρω Προγράμματα έχουν όλοι οι πτυχιούχοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανεπιστημίων (Α.Ε.Ι.) και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).
Στο Άργος, για το ακαδ. έτος 2018-19 το Πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, προσφέρει 160 θέσεις φοίτησης ενώ το Πρόγραμμα ΠΕΣΥΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ προσφέρει 40 θέσεις φοίτησης. Σύμφωνα με την προκήρυξη που αναρτήθηκε διαδικτυακά, η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.aspete.gr ή aspete.eap.gr  μέχρι και τις 23 Ιουλίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:59.
Η εισαγωγή των σπουδαστών/στριών για το ακαδ. έτος 2018-2019 θα γίνει με δημόσια, ανοικτή προς το κοινό, ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:00 στα γραφεία του ΕΑΠ στην Πάτρα βάσει της παρακάτω ποσόστωσης :
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΠΑΙΚ
Κατηγορίες εισαγομένων
Πτυχιούχοι (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) που είχαν συμμετάσχει σε τρεις τουλάχιστον κληρώσεις που διενεργήθηκαν από το ΕΑΠ , χωρίς να έχουν κληρωθεί
Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου σπουδών
Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης με πτυχίο ΑΕΙ
Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί Α/θμιας ή Β/θμιας Εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στους πίνακες αναπληρωτών με πτυχίο ΑΕΙ
Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ
Σύνολο
Πόλη ΕΠΠΑΙΚ
2%
18%
20%
10%
10%
40%
100%
ΑΡΓΟΣ
3
29
32
16
16
64
160


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΣΥΠ
Κατηγορίες εισαγομένων
Στελέχη του θεσμού ΣυΕΠ στο δημόσιο τομέα
Κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου σπουδών
Κάτοχοι Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
Απόφοιτοι ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ)
Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ
Σύνολο
Πόλη ΠΕΣΥΠ
5%
5%
20%
30%
40%
100%
ΑΡΓΟΣ
2
2
8
12
16
40

Σε περίπτωση, που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών/στριών σε μία κατηγορία, το ποσοστό που απομένει μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη κατηγορία σύμφωνα με τη σειρά που αναφέρεται παραπάνω.
Οι υποψήφιοι/ες επιτρέπεται να υποβάλλουν μία και μόνο αίτηση, σε μία και μόνο πόλη και σε μία και μόνο κατηγορία εισαγομένων.
Η υποβολή της αίτησης προϋποθέτει την κατάθεση του ποσού των τριάντα ευρώ
(30,00 €), στον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΛΚΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ
(Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Αρ. Λογ.: 154/545047-03, ΙΒΑΝ:
GR16 0110 1540 0000 1545 4504 703).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΑΣΠΑΙΤΕ για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aspete.gr .

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ του ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ
της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΑΡΓΟΣ
Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΜΟΥΣΤΑΪΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις