.....................Σελίδα για την εκπαίδευση, την παιδεία, τον πολιτισμό, την λαογραφία............
..................................................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή , την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Σύμφωνα με την κοινωνιολογική προσέγγιση του όρου, "παιδεία" ορίζουμε τη μετάφραση των πολιτιστικών στοιχείων, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια και η διάρκεια του συστήματος στο πολιτιστικό επίπεδο που έχει επιτευχθεί απ' την προηγούμενη γενιά και ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης σε παλαιότερα στάδια............. Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα στον βυθό των Κυθήρων, θα μιλήσει ο καθηγητής ΕΚΠΑ Γιώργος Λεοντσίνης σχετικά με το ναυάγιο του «Μέντορος» στις ακτές των Κυθήρων

  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ    


H ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
& ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα στον βυθό των Κυθήρων
Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 στις 7.00 μ.μ. 
στο «Αραχτοπωλείον» του Στ. Κυριακάκη, 
στο λιμάνι του Αβλέμονα

Η ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. και της επιτροπής εποπτείας της Ι.Β. διατηρώντας το έντονο αίσθημα ευθύνης σε ότι αφορά τους σκοπούς λειτουργίας της, ανοίγει τις πόρτες της στο νησί της Αφροδίτης τα μαγευτικά Κύθηρα, για να μας μεταφέρει νοερά μέσα από μια εκδήλωση μνήμης αναφορικά με την ιστορική στιγμή της κλοπής των γλυπτών του Παρθενώνα από τη χώρα μας.
Στον Αβλέμονα Κυθήρων, το τελευταίο κομμάτι ελληνικής γης που «πάτησαν» τα μάρμαρα του Παρθενώνα πριν μας αποχαιρετήσουν και φυγαδευτούν για το μακρινό τους ταξίδι από το βυθό των Κυθήρων, την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στο καφέ «Αραχτοπωλείο» του Στ. Κυριακάκη, στο κάτω λιμανάκι του Αβλέμονα με θέα τις βάρκες και τη θάλασσα των Κυθήρων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση:
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα, στον βυθό των Κυθήρων σε
συνεργασία με τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Για την εκδήλωση θα μιλήσει ο καθηγητής ΕΚΠΑ κος Γιώργος Λεοντσίνης σχετικά με το ναυάγιο του «Μέντορος» στις ακτές των Κυθήρων και την επιχείρηση διάσωσης, ανέλκυσης και αποστολής στο Λονδίνο των γλυπτών του Παρθενώνα. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του βιβλίου των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» από τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή ενώ αποσπάσματα του βιβλίου, θα διαβάσουν παιδιά – μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων με τις δασκάλες τους Κατερίνα Χάρου – Λεοντσίνη και Μαρία Κωστοπούλου τα οποία θα συνοδευτούν με επτανησιακές καντάδες από την παιδική χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Χώρας – Καρβουνάδων υπό την καθοδήγηση της μουσικού κας Ειρήνης Περγαμιάν.
Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε. ευχαριστεί θερμά το μέλος της επιτροπής εποπτείας της Ι.Β. κο Γιώργη Δρυμωνιάτη για την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης, το καφέ Αραχτοπωλείο του Σταύρου Κυριακάκη για την παραχώρηση του χώρου, το Τσιρίγο FM και τον κο Παναγιώτη Μπαχτή για την χορηγία επικοινωνίας , τον κο Βαλέριο Κονταράτο από το photo cerigo για την φωτογραφική κάλυψη και τέλος τα Eleni΄s Srudio και τον κο Ανδρέα Κονταράτο για την διάθεση των δωματίων φιλοξενίας.
Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τελευταίες Ειδήσεις